Jednoduchý recept

Plzeňský hovězí guláš

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 50811
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Celer bulvový
2 stroužek Česnek
3 ks Cibule
600 g Hovězí maso přední
5 dl Hovězí vývar základní
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 028kJ
4% Sacharidy 14 g
39% Tuky 29 g
44% Sodík 878 mg
73% Bílkoviny 41 g

Plzeňský hovězí guláš postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.

2

Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji srudenou vodou a nakrájíme na proužky. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme také na plátky. Slaninu nakrájíme na kousky.

3

Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme a nakrájíme na čtvrtiny.

4

V hrnci rozehřejeme dvě lžíce sádla, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, poprášíme mletou paprikou, přidáme kousky masa a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Pak do hrnce přimícháme prolisovaný česnek, přilijeme vývar, guláš dochutíme pepřem a solí a dusíme pod pokličkou, až je maso zcela měkké. Guláš nakonec zahustíme zamícháním chlebové střídky a duchutíme paprikou, pepřem a solí.

5

V pánvi rozehřejeme zbylé sádlo, osmažíme na něm slaninu, přisypeme nakrájenou papriku a celer, přilijeme trochu vývaru z hrnce a dusíme, až zelenina změkne.

6

Guláš rozdělíme na servírovací talíře, na každou porci dáme část směsi z pánve, nakrájená vejce a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept