Jednoduchý recept

Vánoční koule z burisonů s čokoládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50812
Kategorie: Cukroví

Ingredience

200 g Burisony
50 g Čokoláda na vaření
350 g Cukr moučkový
250 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko zahuštěné slazené

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,183 kcal
Kilojoule 4 949kJ
46% Sacharidy 167 g
71% Tuky 53 g
0% Sodík 4 mg
22% Bílkoviny 12 g

Vánoční koule z burisonů s čokoládou postup přípravy receptu:

1

V širším hrnci za stálého míchání necháme zkaramelizovat cukr. V cukru na ohni rozmíchmáme máslo a kondenzované mléko.

2

Za stálého míchání do těsta přidáváme burisony. Hmotu důkladně promícháme, odstavíme z ohně a ještě z teplé hmoty rukama vytvarujeme kouličky, které ukládáme do cukrářských košíčků. V košíčcích necháme kouličky ztuhnout.

3

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a ztuhlé kouličky čokoládou ozdobíme. Cukroví podáváme vychladlé, jako pohoštění, především o Vánocích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept