Jednoduchý recept

Salát z artyčoků s tuňákem a olivami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 50813
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

40 g Ančovičky konzervované
120 g Artyčoky sterilované
2 stroužek Česnek
40 ml Ocet vinný
35 ml Olej olivový extra panenský
60 g Rukola
60 g Sýr Parmezán
Tuňáková směs
20 g Hořčice Dijonská
40 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
40 g Šalotka
5 g Sůl
5 ml Tabasco
400 g Tuňák obecný
Rajčatová směs
30 ml Citronová šťáva
40 ml Olej olivový extra panenský
40 g Olivy černé
15 g Pažitka
80 g Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 186kJ
3% Sacharidy 10 g
52% Tuky 39 g
63% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 34 g

Salát z artyčoků s tuňákem a olivami postup přípravy receptu:

1

Nakládané artyčoky nakrájíme na plátky, česnek posekáme, zalijeme teplým olivovým olejem, osolíme a opeříme.

2

Filety z tuňáka bez kůže nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, osolíme, opepříme, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, zalijeme panenským olejem, zakápneme tabascem, přidáme dijonskou hořčici, promícháme. Lístky rukoly namočíme ve vinném octě. Černé olivy bez pecek nasekáme nadrobno, rajčata nakrájíme na drobné kostičky, pažitku posekáme najemno.

3

Rajčata, olivy a pažitku nasypeme do misky, zalijeme olejem, citronovou šťávou a promícháme.

4

Doprostřed talíře položíme plátky artyčoků, zakapeme olejem s česnekem, na artyčoky upravíme tuňákovou směs, navrch položíme lístky rukoly, ančovičky, posypeme strouhaným parmezánem, okolo ozdobíme rajčatovou směsí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept