Salát z artyčoků s tuňákem a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z artyčoků s tuňákem a olivami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | subrt.radek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (22%) |
ID receptu: | 50813 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
40 g | Ančovičky konzervované |
120 g | Artyčoky sterilované |
2 stroužek | Česnek |
40 ml | Ocet vinný |
35 ml | Olej olivový extra panenský |
60 g | Rukola |
60 g | Sýr Parmezán |
Tuňáková směs | |
---|---|
20 g | Hořčice Dijonská |
40 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
5 ml | Tabasco |
400 g | Tuňák obecný |
Rajčatová směs | |
30 ml | Citronová šťáva |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
40 g | Olivy černé |
15 g | Pažitka |
80 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 56,7mg |
Draslík | 578,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Artyčoky sterilované, Česnek, Ocet vinný, Sýr Parmezán, Šalotka, Sůl, Tabasco, Tuňák obecný, Citronová šťáva, Pažitka, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Rukola, Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z artyčoků s tuňákem a olivami postup přípravy receptu:
1 | Nakládané artyčoky nakrájíme na plátky, česnek posekáme, zalijeme teplým olivovým olejem, osolíme a opeříme. |
2 | Filety z tuňáka bez kůže nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, osolíme, opepříme, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, zalijeme panenským olejem, zakápneme tabascem, přidáme dijonskou hořčici, promícháme. Lístky rukoly namočíme ve vinném octě. Černé olivy bez pecek nasekáme nadrobno, rajčata nakrájíme na drobné kostičky, pažitku posekáme najemno. |
3 | Rajčata, olivy a pažitku nasypeme do misky, zalijeme olejem, citronovou šťávou a promícháme. |
4 | Doprostřed talíře položíme plátky artyčoků, zakapeme olejem s česnekem, na artyčoky upravíme tuňákovou směs, navrch položíme lístky rukoly, ančovičky, posypeme strouhaným parmezánem, okolo ozdobíme rajčatovou směsí. |