Linecké pečivo se šlehačkou pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linecké pečivo se šlehačkou pro celiatiky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50814 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
50 g | Cukr moučkový |
150 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka bezlepková |
37 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
20 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
0,5 kávová lžička | Xantanová guma |
Na pomazání | |
200 g | Marmeláda rybízová |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 40,4mg |
Draslík | 14,7mg |
Vláknina | 392,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pudinkový prášek - vanilkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka bezlepková, Smetana 33% (šlehačka), Šťáva citrónová, Xantanová guma, Marmeláda rybízová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linecké pečivo se šlehačkou pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Ze všech surovin vymícháme hladké těsto, které necháme několik hodin odpočinout - nejlépe do druhého dne. |
2 | Z odpočinutého těsta vyválíme plát na pomoučeném vále a vykrajujeme tvary vykrajovátky. Vykrájíme stejný počet stejných tvarů, abychom mohli po upečení pečivo slepit marmeládou. |
3 | Troubu předehřejeme na střední teplotu a vykrájené tvary, které jsme před pečením potřeli rozšlehaným bílkem, v ní upečeme. Hotové pečivo necháme vychladnout a slepujeme je rybízovou marmeládou. |