Jednoduchý recept

Vepřový jazyk z pekingské kuchyně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 50816
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Badyán
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
1 ks Citrony
30 g Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Med včelí
1 dl Omáčka sójová
3 g Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
3 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřový jazyk
0,5 dl Víno portské
3 l Voda pitná
0,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 027kJ
4% Sacharidy 16 g
42% Tuky 31 g
32% Sodík 632 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vepřový jazyk z pekingské kuchyně postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce vlijeme vodu, kterou osolíme, přidáme celý pepř, oloupanou cibuli, sójovou omáčku. Vložíme ještě hvězdičky badyánu. Nakonec do hrnce dáme očištěné vepřové jazyky, přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme doměkka. Doměkka uvařené jazyky vybereme z nálevu, sloupneme z nich bílý povrch, každý jazyk z obou stran potřeme prolisovaným česnekem a necháme stranou.

2

V jiném hrnci přivedeme k varu vývar, do kterého přilijeme víno, které necháme vyvařit. Vývar dochutíme solí, pepřem, přidáme med, podle chutí chilli koření. Nakonec zahustíme škrobem a hotovou omáčku stáhneme z ohně.

3

Vychladlé jazyky nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na jednotlivé talíře. Přelijeme je vychladlou omáčkou, vše ozdobíme plátkem citrónu a nasekaným koprem. Ihned podáváme.

Poznámka

Takto připravené jazyky podáváme jako teplé hlavní jídlo, například s bramborovou kaši. Můžeme je servírovat také jako studený předkrm s čerstvým chlebem, pečivem, ale také opečenou bagetou nebo vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept