Domácí piškoty pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí piškoty pro celiatiky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50819 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
200 g | Mouka bezlepková |
1 špetka | Soda jedlá |
4 ks | Vejce slepičí |
6 polévková lžíce | Voda pitná |
1 špetka | Xantanová guma |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 196,3mg |
Draslík | 62,8mg |
Vláknina | 608,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Soda jedlá, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková, Xantanová guma mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí piškoty pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Vodu ohřejeme tak, aby byla horká, ne vroucí. Žloutky vyšleháme s horkou vodou do pěny a potom přimícháme cukr. Do směsi postupně přimícháme mouku, jedlou sodu, xantanovou gumu a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh. |
2 | Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme nízké kopečky, podobné dětským piškotům. Cukrové tvary upečeme v troubě vyhřáté na 150°C. |
3 | Upečené piškoty necháme na plechu vychladnout. |