Jednoduchý recept

Vepřové řízky smažené v bramborovém těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 50822
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Brambory
50 g Mouka pšeničná hladká
50 ml Olej rostlinný
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
80 g Sýr Eidam uzený 45%
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 512kJ
3% Sacharidy 12 g
58% Tuky 43 g
9% Sodík 183 mg
69% Bílkoviny 39 g

Vepřové řízky smažené v bramborovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. V míse z nastrouhaných brambor, vajíček, piva a mouky vypracujeme hladké těstíčko.

2

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně neklepeme, osolíme a obalíme v připraveném těstíčku.

3

V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka.

4

Upečené řízky podáváme posypané nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept