Vepřové řízky smažené v bramborovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky smažené v bramborovém těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50822 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Brambory |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej rostlinný |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Eidam uzený 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 223,2mg |
Draslík | 603,3mg |
Vláknina | 750,0mg |
Vitamín A | 151,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky smažené v bramborovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. V míse z nastrouhaných brambor, vajíček, piva a mouky vypracujeme hladké těstíčko. |
2 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně neklepeme, osolíme a obalíme v připraveném těstíčku. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka. |
4 | Upečené řízky podáváme posypané nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.