Jednoduchý recept

Vepřové řízky plněné Nivou a klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50823
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
50 ml Olej rostlinný
250 g Párky Frankfurtské
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
150 g Sýr Niva (Rokfór)
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 841 kcal
Kilojoule 3 517kJ
3% Sacharidy 10 g
75% Tuky 56 g
38% Sodík 753 mg
86% Bílkoviny 48 g

Vepřové řízky plněné Nivou a klobásou postup přípravy receptu:

1

Sýr nahrubo nastrouháme. Párky rozkrájíme na menší kousky. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou nakrájíme najemno. Vajíčka v misce rozšleháme s pivem.

2

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně neklepeme, opepříme a osolíme. Z jedné strany je posypeme nastrouhaným sýrem, na polovinu rozložíme nakrájené párky, maso přeložíme a na okrajích rozklepneme, případně zajistíme proti rozevření párátky. Pak naplněné řízky obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

3

V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka.

4

Řízky podáváme s plátkem citronu a posypané nasekanou petrželkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept