Vepřové řízky plněné Nivou a klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky plněné Nivou a klobásou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50823 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej rostlinný |
250 g | Párky Frankfurtské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 282,6mg |
Draslík | 682,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 445,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky plněné Nivou a klobásou postup přípravy receptu:
1 | Sýr nahrubo nastrouháme. Párky rozkrájíme na menší kousky. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou nakrájíme najemno. Vajíčka v misce rozšleháme s pivem. |
2 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně neklepeme, opepříme a osolíme. Z jedné strany je posypeme nastrouhaným sýrem, na polovinu rozložíme nakrájené párky, maso přeložíme a na okrajích rozklepneme, případně zajistíme proti rozevření párátky. Pak naplněné řízky obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka. |
4 | Řízky podáváme s plátkem citronu a posypané nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo vařené brambory.