Jednoduchý recept

Slovácké vepřové řízky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50824
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Klobása uzená
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 606kJ
2% Sacharidy 7 g
61% Tuky 46 g
20% Sodík 391 mg
75% Bílkoviny 42 g

Slovácké vepřové řízky postup přípravy receptu:

1

Klobásy nakrájíme na malé kostičky. Slaninu nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky.

2

V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dvě třetiny nakrájených klobás a žampióny, zalijeme je rozšlehanými vajíčky a necháme za stálého míchání zhoustnout.

3

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme a osolíme. Na střed masa rozložíme připravenou směs kobásy a žampiónů, přeložíme, okraje rozklepneme a zajistíme proti rozbalení párátky.

4

V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme, ve výpeku osmahneme zbylé kousky klobásy a slaninu, přilijeme pivo a necháme chvíli podusit.

5

Řízky na servírovacím talíři polijeme šťávou a navrh dáme opečenou slaninu s klobásou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept