Pražské plněné vepřové řízky zapečené na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražské plněné vepřové řízky zapečené na pivě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50826 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Kapie |
30 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
50 g | Salám Poličan |
1 špetka | Sůl |
4 plátek | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 899,2mg |
---|---|
Cholesterol | 171,5mg |
Draslík | 522,9mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Salám Poličan, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražské plněné vepřové řízky zapečené na pivě postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na maso rozprostřeme plátky sýru, kolečka salámu a proužky kapií. Plátky masa přeložíme, okraje rozklepeme a zajistíme proti rozevření párátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, řízky v něm z obou stran prudce osmahneme, pak přilijeme pivo a dusíme je pod pokličkou doměkka. V průběhu dušení maso obrátíme a přelijeme šťávou, podle potřeby přilijeme pivo nebo vodu. |
3 | Upečené maso vyjmeme a do výpeku přimícháme máslo. |
4 | Pražské plněné řízky podáváme přelité šťávou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.