Jednoduchý recept

Pražské plněné vepřové řízky zapečené na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50826
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Kapie
30 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
50 g Salám Poličan
1 špetka Sůl
4 plátek Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 160kJ
1% Sacharidy 2 g
54% Tuky 40 g
8% Sodík 162 mg
61% Bílkoviny 34 g

Pražské plněné vepřové řízky zapečené na pivě postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na maso rozprostřeme plátky sýru, kolečka salámu a proužky kapií. Plátky masa přeložíme, okraje rozklepeme a zajistíme proti rozevření párátky.

2

V pánvi rozehřejeme olej, řízky v něm z obou stran prudce osmahneme, pak přilijeme pivo a dusíme je pod pokličkou doměkka. V průběhu dušení maso obrátíme a přelijeme šťávou, podle potřeby přilijeme pivo nebo vodu.

3

Upečené maso vyjmeme a do výpeku přimícháme máslo.

4

Pražské plněné řízky podáváme přelité šťávou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept