Jednoduchý recept

Máslové kousky slepované marmeládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50828

Ingredience

Těsto
100 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
120 g Máslo čerstvé
150 g Mouka bezlepková
2 ks Vejce slepičí
0,5 kávová lžička Xantanová guma
Na slepení
200 g Marmeláda rybízová

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 945kJ
17% Sacharidy 61 g
30% Tuky 23 g
2% Sodík 41 mg
8% Bílkoviny 4 g

Máslové kousky slepované marmeládou postup přípravy receptu:

1

Máslo, 1 celé vejce a cukr vymícháme do pěny. Přimícháním

2

mouky s kypřícím práškem a xantanovou gumou získáme těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici. Z odpočatého těsta vyválíme plát na pomoučený vál, ze kterého vykrájíme vánočními vykrajovátky tvary tak, abychom od každého tvar měli vždy sudý počet - aby při slepování nezůstal žádný kousek lichý. Vykrájené tvary naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem a kousky potřeme syrovým, rozšlehaným vejcem. Kousky pečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě. Upečené kousky necháme na plechu vychladnout a potom je slepíme rybízovou marmeládou. Cukroví podáváme studené, jako moučník, nebo pohoštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept