Máslové kousky slepované marmeládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslové kousky slepované marmeládou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50828 |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
100 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka bezlepková |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 kávová lžička | Xantanová guma |
Na slepení | |
200 g | Marmeláda rybízová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 126,9mg |
Draslík | 71,9mg |
Vláknina | 321,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka bezlepková, Xantanová guma, Marmeláda rybízová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Máslové kousky slepované marmeládou postup přípravy receptu:
1 | Máslo, 1 celé vejce a cukr vymícháme do pěny. Přimícháním |
2 | mouky s kypřícím práškem a xantanovou gumou získáme těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici. Z odpočatého těsta vyválíme plát na pomoučený vál, ze kterého vykrájíme vánočními vykrajovátky tvary tak, abychom od každého tvar měli vždy sudý počet - aby při slepování nezůstal žádný kousek lichý. Vykrájené tvary naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem a kousky potřeme syrovým, rozšlehaným vejcem. Kousky pečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě. Upečené kousky necháme na plechu vychladnout a potom je slepíme rybízovou marmeládou. Cukroví podáváme studené, jako moučník, nebo pohoštění. |