Játrové knedílčky do polévek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrové knedílčky do polévek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50832 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
150 g | Játra vepřová |
3 polévková lžíce | Kaše pohanková instantní |
2 kávová lžička | Majoránka |
2 g | Pepř černý mletý |
2 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 139,4mg |
Draslík | 116,6mg |
Vláknina | 618,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra vepřová, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kaše pohanková instantní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrové knedílčky do polévek postup přípravy receptu:
1 | Vepřová játra umeleme a smícháme s vejcem, utřeným česnekem. Masovou směs ochutíme majoránkou, solí a pepřem a zahustíme instantní pohankovou kaší. |
2 | Masové těstíčko na knedlíčky by mělo být tužší, aby z vytvarované knedlíčky držely tvar. Hotové knedlíčky |
3 | vsypeme do polévky a asi 10 minut vaříme. Servírujeme je v polévce, teplé. |