Jednoduchý recept

Drožďová polévka s vejcem a zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50834

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
40 g Droždí
1 polévková lžíce Mouka bezlepková
3 polévková lžíce Olej stolní
2 g Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
2 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 89 kcal
Kilojoule 372kJ
2% Sacharidy 6 g
7% Tuky 5 g
25% Sodík 493 mg
9% Bílkoviny 5 g

Drožďová polévka s vejcem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme nadrobno, zeleninu očistíme a nakrájíme ji na kostičky - asi 2x2cm. Bezlepkovou housku rozkrájíme na malé kostičky a opražíme je na oleji dokřupava.

2

Nasekanou cibuli smícháme s droždím a opečeme ji na oleji v polévkovém hrnci. Do orestované cibule s droždím vmícháme nakrájenou zeleninu a polévku ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Promícháme a vaříme, dokud zelenina nezměkne.

3

Když je zelenina měkká, zahustíme polévku jedním celým vejcem, které jsme rozmíchali se lžící vody a polévku nad ohněm mícháme tak dlouho, dokud se vejce nesrazí.

4

Polévku podáváme horkou, ihned po dovaření a na talířích do ní sypeme orestované kostičky housky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept