Drožďová polévka s vejcem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drožďová polévka s vejcem a zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50834 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
40 g | Droždí |
1 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
2 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 51,3mg |
Draslík | 476,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Droždí, Olej stolní, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drožďová polévka s vejcem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme nadrobno, zeleninu očistíme a nakrájíme ji na kostičky - asi 2x2cm. Bezlepkovou housku rozkrájíme na malé kostičky a opražíme je na oleji dokřupava. |
2 | Nasekanou cibuli smícháme s droždím a opečeme ji na oleji v polévkovém hrnci. Do orestované cibule s droždím vmícháme nakrájenou zeleninu a polévku ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Promícháme a vaříme, dokud zelenina nezměkne. |
3 | Když je zelenina měkká, zahustíme polévku jedním celým vejcem, které jsme rozmíchali se lžící vody a polévku nad ohněm mícháme tak dlouho, dokud se vejce nesrazí. |
4 | Polévku podáváme horkou, ihned po dovaření a na talířích do ní sypeme orestované kostičky housky. |