Jednoduchý recept

Pórková polévka s mangem a garnátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 50836

Ingredience

4 ks Garnát obecný
20 g Máslo čerstvé
10 g Sezam - semena
Pórková polévka
30 g Máslo čerstvé
300 g Pórek
200 ml Smetana na vaření
200 ml Víno bílé
400 ml Vývar slepičí
20 g Zázvor mletý
40 g Šalotka
Mango
40 g Cukr krupice
120 g Mango
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 583kJ
11% Sacharidy 39 g
25% Tuky 19 g
18% Sodík 357 mg
8% Bílkoviny 5 g

Pórková polévka s mangem a garnátem postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek nakrájíme na kolečka, mango oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, osmahneme, přidáme mletý zázvor, promícháme, podlijeme vínem a povaříme, dokud se víno neodpaří. Přilijeme vývar, smetanu, přidáme pórek a jakmile polévka přejde varem, rozmixujeme ji. Osolíme a opepříme podle chuti.

3

V pánvi roztavíme máslo, přiložíme garnáty, osolíme, opepříme, posypeme sezamem a osmažíme.

4

V jiné pánvi na másle rozpustíme cukr, přisypeme mango, orestujeme a odstavíme.

5

Doprostřed polévkových talířů vložíme mango, přelijeme pórkovou polévkou a navrch položíme garnáta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept