Jednoduchý recept

Kuřecí polévka Giblets

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 50837
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

180 g Kuřecí maso vařené
1 kávová lžička Máslo čerstvé
250 ml Mléko plnotučné
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
Rychlý drůbeží vývar [50292]
100 g Celer bulvový
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 ks Pórek
1 ks Slepice
1 polévková lžíce Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
2 l Voda pitná
80 g Žaludky drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 111kJ
4% Sacharidy 15 g
117% Tuky 88 g
39% Sodík 779 mg
174% Bílkoviny 98 g

Kuřecí polévka Giblets postup přípravy receptu:

1

Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečícího papíru nebo pergamenu, namastíme je máslem a položíme na dno.

2

Mléko, vejce a sůl rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80°C.

3

Vařené kuřecí maso nakrájíme na na stejně velké nudličky.

4

Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky. Ty rozdělíme na talíře nebo do misek, přidáme nakrájené kuřecí maso, zalijeme horkým rychlým drůbežím vývarem a ihned podáváme.

5

6

Rychlý drůbeží vývar [50292]:

7

Slepici o váze přibližně 1,5 kg omyjeme, maso ořežeme z kostry a nakrájíme na menší kusy, které potom umeleme na masovém strojku. Vložíme do většího kastrolu spolu se slepičím skeletem, který nožem opatrně v kloubech rozdělíme na jednotlivé kosti tak, aby nevzniklo mnoho úlomků. Přidáme pokrájené kuřecí žaludky.

8

Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli dobře omyjeme a přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni.

9

Po 30 minutách vývar přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.

Poznámka

Další obměny polévek s rychlým drůbežím vývarem: Impératrice – vařené kohoutí hřebínky + vařené chřestové hlavičky Jacobine – vařené brambory, zelené lusky, houby, vodnice a hrášek Milanaise – vařené žampióny, překrájené špagety a šunka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept