Recept

Kapří polévka se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50838

Ingredience

0,2 ks Celer bulvový
400 g Kapr obecný
20 g Kapří jikry
1 polévková lžíce Mouka bezlepková
2 ks Mrkev kořen
3 g Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
0,5 ks Petržel kořen
2 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 775kJ
2% Sacharidy 8 g
9% Tuky 7 g
14% Sodík 284 mg
36% Bílkoviny 20 g

Kapří polévka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Kapra kuchyňsky očistíme a kapří hlavu a mlíčí dáme vařit do polévkového hrnce s kuličkami nového koření a s kuličkami celého pepře.

2

Než se maso uvaří, nastrouháme kořenovou zeleninu a s trochou mouky ji opražíme na másle. Když je rybí maso vařené, vybereme ho děrovanou naběračkou a obereme z něj kosti.

3

Do rybího vývaru vsypeme nastrouhanou zeleninu a povaříme ji, aby změkla. Když je zelenina měkká, vrátíme do vývaru obrané rybí maso, polévku ochutíme drceným muškátovým oříškem a necháme chvíli povařit, aby se chutě všech ingrediencí propojily. Polévku podáváme horkou, ihned po uvaření.

Poznámka

Polévku můžeme servírovat s orestovanými kousky bezlepkové housky. Z kapra použijeme pouze hlavu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept