Recept

Halibut s bylinkovou omáčkou a zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 50839

Ingredience

Halibut
600 g Halibut atlantický
15 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
Pórková omáčka
20 g Máslo čerstvé
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
60 g Pórek
40 g Sardelové řezy
100 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
200 ml Víno bílé
200 ml Vývar rybí
Zelenina
20 g Bazalka
100 g Chřest zelený
50 g Fazolové lusky zelené
50 g Hrachové lusky
30 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
50 g Rajčata Cherry
40 g Slanina vepřová
5 g Sůl
40 g Šalotka
Dresink
10 g Bazalka
10 g Máta
30 ml Ocet vinný
10 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
3 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 240kJ
3% Sacharidy 11 g
43% Tuky 33 g
137% Sodík 3 g
70% Bílkoviny 40 g

Halibut s bylinkovou omáčkou a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Filety z halibuta osolíme, opepříme a zvolna restujeme na oleji asi 5 minut.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme pokrájený pórek, osmahneme, podlijeme vínem, necháme odpařit, přidáme sardelky, přilijeme vývar, smetanu, provaříme a rozmixujeme dohladka. Do hladké směsi přimícháme máslo a podle chuti sůl a mletý pepř. Slaninu pancettu nakrájíme na nudličky, šalotku nadrobno, cherry rajčata rozkrojíme napůl, bazalku posekáme, chřest očistíme a trochu pokrájíme. Zeleninu vložíme do vroucí vody, přisypeme lusky, fazolky a povaříme 5 minut. Scedíme, přendáme na pánev, osolíme, opepříme a spolu s pancettou a bazalkou osmahneme na másle. Pažitku, bazalku, mátu, petrželku spaříme horkou vodou, ihned zchladíme studenou vodou, přidáme ocet, sůl, pepř a rozmixujeme.

3

Na talíře upravíme porce halibuta, obložíme osmahnutou zeleninou s pancettou, přelijeme pórkovou omáčkou se sardelkou a dozdobíme bylinkovým dresinkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept