Halibut s bylinkovou omáčkou a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halibut s bylinkovou omáčkou a zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | subrt.radek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (22%) |
ID receptu: | 50839 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Halibut | |
---|---|
600 g | Halibut atlantický |
15 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
Pórková omáčka | |
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Pórek |
40 g | Sardelové řezy |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar rybí |
Zelenina | |
20 g | Bazalka |
100 g | Chřest zelený |
50 g | Fazolové lusky zelené |
50 g | Hrachové lusky |
30 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Rajčata Cherry |
40 g | Šalotka |
40 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
Dresink | |
10 g | Bazalka |
10 g | Máta |
30 ml | Ocet vinný |
10 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 88,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Halibut atlantický, Sůl, Sardelové řezy, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí, Bazalka, Fazolové lusky zelené, Hrachové lusky, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Bazalka, Máta, Ocet vinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Chřest zelený, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Halibut s bylinkovou omáčkou a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Filety z halibuta osolíme, opepříme a zvolna restujeme na oleji asi 5 minut. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme pokrájený pórek, osmahneme, podlijeme vínem, necháme odpařit, přidáme sardelky, přilijeme vývar, smetanu, provaříme a rozmixujeme dohladka. Do hladké směsi přimícháme máslo a podle chuti sůl a mletý pepř. Slaninu pancettu nakrájíme na nudličky, šalotku nadrobno, cherry rajčata rozkrojíme napůl, bazalku posekáme, chřest očistíme a trochu pokrájíme. Zeleninu vložíme do vroucí vody, přisypeme lusky, fazolky a povaříme 5 minut. Scedíme, přendáme na pánev, osolíme, opepříme a spolu s pancettou a bazalkou osmahneme na másle. Pažitku, bazalku, mátu, petrželku spaříme horkou vodou, ihned zchladíme studenou vodou, přidáme ocet, sůl, pepř a rozmixujeme. |
3 | Na talíře upravíme porce halibuta, obložíme osmahnutou zeleninou s pancettou, přelijeme pórkovou omáčkou se sardelkou a dozdobíme bylinkovým dresinkem. |