Jednoduchý recept

Celerová polévka s opečenou houstičkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50840

Ingredience

2 ks Brambory
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej stolní
2 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Polévkové koření
1 polévková lžíce Solamyl
2 g Sůl
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 992kJ
10% Sacharidy 36 g
11% Tuky 8 g
21% Sodík 410 mg
10% Bílkoviny 6 g

Celerová polévka s opečenou houstičkou postup přípravy receptu:

1

Bezlepkovou housku nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na másle. Celer, brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Petrželovou nať propereme pod tekoucí vodou. Kousky celeru a cibule zaprášíme bezlepkovou moukou a na másle opražíme. Opečenou zeleninu dáme vařit do osolené vody i s opranou celerovou natí a s nakrájenými bramborami. Polévku vaříme, než zelenina změkne.

2

Když je zelenina měkká, vybereme ji z hrnce a propasírujeme ji, nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do vývaru. Vývar potom zahustíme lžící solamylu, kterou jsme rozmíchali ve 2 lžících studené vody. Nakonec polévku ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Ještě několikrát nad ohněm promícháme.

3

Polévku podáváme horkou s opečenými kostičkami housky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept