Jednoduchý recept

Hovězí vývar Colbert

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 50841
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

30 g Celer bulvový
40 g Fazolové lusky zelené
40 g Hrášek
40 g Kapusta hlávková
30 g Karotka
40 g Květák
200 ml Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
1700 ml Voda pitná
Minutkový hovězí vývar [50236]
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso přední
50 g Kuřecí křídla
50 g Kuřecí krk
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 ks Pórek
1 polévková lžíce Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
2 l Voda pitná
80 g Žaludky drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 541kJ
5% Sacharidy 18 g
99% Tuky 74 g
36% Sodík 719 mg
63% Bílkoviny 35 g

Hovězí vývar Colbert postup přípravy receptu:

1

Celer a karotku nakrájíme na drobné kostky, kapustu na tenké proužky, fazolové lusky na centimetrové kousky, květák rozebereme na růžičky a hrášek vyloupeme z lusků.

2

Z přecezeného hovězího vývaru odebereme 250 ml, přidáme 200 ml vody a přivedeme k varu.

3

Přidáme připravenou zeleninu, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

4

1,5 l vody svaříme v širokém kastrolu s 200 ml octa. Tekutinu přivedeme k varu, zamícháme, aby se v nádobě vytvořil vír. Vejce jedno po druhém vyklepneme těsně nad hladinou, necháme přejít varem, stáhneme plamen a po 4 minutách vejce přeložíme do studené vody. Po ochlazení ostrým nožem odřízneme roztřepené kraje bílků a takto upravená vejce prozatím uložíme do teplé slané vody.

5

Uvařenou zeleninu i se zbytkem vývaru, ve kterém se vařila, rozdělíme do talířů nebo do misek, do každé porce vložíme ztracené vejce, vše zalijeme horkým hovězím vývarem a ihned podáváme.

6

7

Minutkový hovězí vývar [50236]:

8

Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.

Poznámka

Další obměny polévek s minutkovým hovězím vývarem: Croute au pot: vložka vařená zelenina a na sádle opečené krajíčky chleba Italienne: vložka nakrájené špagety a špenátová sedlina Julienne: vložka na jemné nudličky nakrájená vařená zelenina Mac Donald: vložka sedlina s mozečkem a na kostky nakrájená salátová okurka Mégère: vložka bramborové nočky a vařený hlávkový salát nakrájený na proužky Mercédes: vložka na proužky nakrájené vařené červené papriky a vařené kohoutí hřebínky Mikado: vložka spařená, oloupaná, vymačkaná vařená rajčata a nakrájené vařené drůbeží maso Desglinac: vložka vaječná sedlina a sekaná kerblíková nať Dubarry: vložka vařené růžičky květáku a květáková sedlina Gauloise: vložka vařené kohoutí hřebínky, krájená šunka a těsně před podáváním do porce vložený syrový žloutek Joinvile: vložka na kostičky nakrájené vaječné sedliny – žlutá, špenátová a rajčatová

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept