Jednoduchý recept

Pikantní masový špíz na pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50842

Ingredience

2 ks Cibule
200 g Klobása Dunajská
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
0,2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
150 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
600 g Vepřová kýta
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 136kJ
2% Sacharidy 6 g
80% Tuky 60 g
23% Sodík 456 mg
79% Bílkoviny 44 g

Pikantní masový špíz na pivu postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu a klobásu nakrájíme na plátky.

2

Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, potřeme česnekem a okořeníme paprikou a pepřem.

3

Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa, slaniny, kolásy a kolečka cibule.

4

V pánvi rozehřejeme olej, špízy v něm prudce opečeme ze všech stran, pak přilijeme pivo a pečeme, až je maso měkké.

5

Masové špízy podáváme přelité výpekem z pánve.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou bramboráky nebo i vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept