Sytá polévka s hovězím masem a červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sytá polévka s hovězím masem a červenou řepou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50843 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 ks | Brambory |
2 ks | Červená řepa |
2 ks | Cibule |
2 hrst | Fazole bílé |
1 kg | Hovězí žebra |
2 ks | Jablka |
2 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
2 ks | Petržel kořen |
200 ml | Protlak rajčatový |
250 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
3 g | Sůl |
1 ks | Vepřové koleno |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 142,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 180,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Červená řepa, Cibule, Hovězí žebra, Jablka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Smetana čerstvá ke šlehání, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sytá polévka s hovězím masem a červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí žebra a vepřové koleno dáme vařit do studené vody s celým černým pepřem, novým kořením a bobkovým listem. |
2 | Zelí a červenou řepu nakrouháme na malé kousky, oloupané jablko a očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nasekáme nadrobno, a brambory nakrájíme na malé kostičky. Fazole uvaříme v mírně osolené vodě doměkka samostatně. |
3 | K vařícímu se masu přisypeme nastrouhanou zeleninu, nakrouhané zelí, nastrouhané jablko, cibuli a nakonec nakrájené brambory a vařené fazole. Než se pokrm dovaří, našleháme smetanu dotuha, na konečnou ozdobu. |
4 | Když je maso měkké, vybereme je naběračkou a nakrájíme na malé kousky. Polévku zalijeme rajčatovým protlakem a ještě chvíli necháme provařit. |
5 | Polévku podáváme horkou s jednou nebo 2 lžícemi ušlehané smetany. |