Indický salát z červených fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indický salát z červených fazolí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50844 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Brambory |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krystal |
250 g | Fazole červené |
1 kávová lžička | Hořčice v prášku |
200 g | Jogurt bílý |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 4,3mg |
Draslík | 193,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli koření mleté, Cibulka jarní, Cukr krystal, Jogurt bílý, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole červené, Hořčice v prášku, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indický salát z červených fazolí postup přípravy receptu:
1 | Fazole necháme do druhého dne namočené ve vodě. Následující den je v hrnci uvaříme a necháme vychladnout. Papriku opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku a mrkev taktéž nakrájíme na plátky. |
2 | Jogurt smícháme se solí, cukrem, chilli, hořčičným práškem a důkladně jej ušleháme. Brambory uvaříme ve velkém hrnci, zbavíme slupek, rozmixujeme a vmícháme je do jogurtu. Jogurt potom rozdělíme na dvě části. |
3 | Jednu část smícháme s fazolemi, druhou s nakrájenou zeleninou. Doprostřed velké salátové mísy umístíme fazole a kolem nich zeleninu. Necháme v lednici vychladit a můžeme podávat. |