Zapékané mleté hovězí s bramborami a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané mleté hovězí s bramborami a sýrem
Zapékané mleté hovězí s bramborami a sýrem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50845 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
120 g | Gouda |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Bramorové plátky | |
---|---|
600 g | Brambory |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 kávová lžička | Sůl |
Restované maso | |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
350 g | Hovězí maso mleté |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
Zálivka | |
0,5 polévková lžíce | Hořčice |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání | |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 312,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Brambory, Kmín celý, Sůl, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Sůl, Vejce slepičí, Sádlo škvařené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Pepř černý mletý, Hořčice, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané mleté hovězí s bramborami a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme cibule s česnekem, drobně je pokrájíme a v pánvi na rozpáleném sádle (1 lžíce) s olejem zpěníme dorůžova. Přidáme mleté hovězí maso, sůl, pepř, promícháme a restujeme dozlatova. Maso necháme v pánvi vychladnout. |
2 | Oloupeme a omyjeme červené brambory, nakrájíme na plátky silné asi 6 mm, dáme je do mísy a promícháme se solí a kmínem. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, dáme je do druhé mísy, mírně je osolíme, opepříme a můžeme promíchat i s cukrem (podle zralosti rajčat). Sýr nastrouháme do talíře. V misce rozkvedláme vejce se smetanou, hořčicí, solí a pepřem. |
3 | Pekáč vymažeme 2 lžícemi sádla. Na dno poklademe 1/3 nakrájených brambor. Na ně položíme 1/2 mletého masa, na maso poklademe 1/2 plátků rajčat a vrstvy opakujeme. Poslední vrstvu zakončíme plátky brambor a vše přelijeme vyšlehanými vejci a posypeme sýrem. |
4 | Mísu dáme do předehřáté trouby a pokrm pečeme při 175°C přibližně 45 minut. |
5 | Zapečené maso s bramborami podáváme ihned. |
Poznámka
K zapékaným bramborům s masem podáváme sladkokyselé okurky.