Jednoduchý recept

Zapékané mleté hovězí s bramborami a sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 50845
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
120 g Gouda
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
Bramorové plátky
600 g Brambory
1 kávová lžička Kmín celý
2 kávová lžička Sůl
Restované maso
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
350 g Hovězí maso mleté
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
Zálivka
0,5 polévková lžíce Hořčice
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
Na vymazání
2 polévková lžíce Sádlo škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 737 kcal
Kilojoule 3 085kJ
10% Sacharidy 35 g
66% Tuky 50 g
46% Sodík 922 mg
69% Bílkoviny 39 g

Zapékané mleté hovězí s bramborami a sýrem postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme cibule s česnekem, drobně je pokrájíme a v pánvi na rozpáleném sádle (1 lžíce) s olejem zpěníme dorůžova. Přidáme mleté hovězí maso, sůl, pepř, promícháme a restujeme dozlatova. Maso necháme v pánvi vychladnout.

2

Oloupeme a omyjeme červené brambory, nakrájíme na plátky silné asi 6 mm, dáme je do mísy a promícháme se solí a kmínem. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, dáme je do druhé mísy, mírně je osolíme, opepříme a můžeme promíchat i s cukrem (podle zralosti rajčat). Sýr nastrouháme do talíře. V misce rozkvedláme vejce se smetanou, hořčicí, solí a pepřem.

3

Pekáč vymažeme 2 lžícemi sádla. Na dno poklademe 1/3 nakrájených brambor. Na ně položíme 1/2 mletého masa, na maso poklademe 1/2 plátků rajčat a vrstvy opakujeme. Poslední vrstvu zakončíme plátky brambor a vše přelijeme vyšlehanými vejci a posypeme sýrem.

4

Mísu dáme do předehřáté trouby a pokrm pečeme při 175°C přibližně 45 minut.

5

Zapečené maso s bramborami podáváme ihned.

Poznámka

K zapékaným bramborům s masem podáváme sladkokyselé okurky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept