Recept

Indický salát z čočky Puy

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50846
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Chilli paprička zelená
1 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 ml Čočka zelená Puy
1 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika červená
1 ks Rajčata
125 ml Rajčatová šťáva
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh tvrdý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 602kJ
15% Sacharidy 54 g
5% Tuky 4 g
2% Sodík 50 mg
61% Bílkoviny 34 g

Indický salát z čočky Puy postup přípravy receptu:

1

Zhruba 6 hodin necháme čočku ponořenou ve vodě. Vyjmeme ji, teprve když vyklíčí.

2

Pod tekoucí vodou opláchneme okurku, papriku a jarní cibulku. Společně s chilli papričkami je poté nasekáme najemno.

3

V misce zamícháme dohromady olej, rajčatovou a citronovou šťávu, špetku soli a cukru. Panír nakrájíme a zalijeme jej dresinkem . K tvarohu přidáme klíčky fazolí mungo. Tvaroh opatrně smícháme se zeleninou.

4

Salát poté překryjeme na kolečka nakrájenými rajčaty, dáme vychladit a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept