Pohár s jablečnou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohár s jablečnou pěnou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5085 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
1 ks | Citrony |
5 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Jablka |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 ks | Pomeranče |
250 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 28,8mg |
Draslík | 266,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 187,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Jablka, Pomeranče, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohár s jablečnou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh ušleháme s mlékem a cukrem a přidáme šťávu a kůru z omytého citronu. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh. |
3 | Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Vše smícháme a ušleháme do pěny. Naplníme do pohárů a každou porci ozdobíme malými kostičkami pomeranče. |