Recept

Telecí svíčková s brzlíkem a chřestem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 50850

Ingredience

Maso
30 g Máslo čerstvé
20 g Olej olivový extra panenský
20 g Oříšky piniové
2 g Pepř černý mletý
10 g Rozmarýn čerstvý
40 g Strouhanka
8 g Sůl
600 g Telecí svíčková
10 g Tymián čerstvý
Brzlík
1 g Bobkový list
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Nakládaný zelený pepř
1 g Nové koření celé
25 ml Ocet vinný
50 g Strouhanka
400 g Telecí brzlík
2 ks Vejce slepičí
120 g Zelenina kořenová
Zelenina
300 g Chřest zelený
10 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
100 g Rajčata Cherry
5 g Sůl
Omáčka
2 g Estragon
60 g Máslo čerstvé
100 ml Ocet vinný
1 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé
40 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 834 kcal
Kilojoule 3 488kJ
8% Sacharidy 29 g
69% Tuky 51 g
107% Sodík 2 g
104% Bílkoviny 58 g

Telecí svíčková s brzlíkem a chřestem postup přípravy receptu:

1

Telecí svíčkovou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. V misce smícháme lžíci másla, nadrcené piniové oříšky, posekaný tymián, rozmarýn, strouhanku, sůl a pepř. Touto směsí potřeme plátky masa, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 20 minut.

2

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme kořenovou zeleninu, nové koření, zelený pepř, bobkový list, zakápneme octem, do vody vložíme brzlík a vaříme asi čtvrt hodiny doměkka. Uvařený brzlík nakrájíme na čtyři porce a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, ve strouhance a usmažíme v pánvi na másle dorůžova.

3

Chřest očistíme, povaříme 4 minuty, scedíme, trochu pokrájíme, rajčátka spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a spolu s chřestem orestujeme na másle.

4

Nakonec připravíme omáčku. V rendlíku rozpustíme 20 gramů másla, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, přilijeme ocet, víno, vyvaříme o polovinu, stáhneme z ohně, necháme trochu vychladnout, přimícháme žloutky, měkké máslo, estragon, sůl a pepř.

5

Na talíře upravíme plátky masa, na ně položíme smažený brzlík, okolo masa rozložíme chřest s rajčátky a přelijeme máslovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept