Jednoduchý recept

Sladké indické čatní

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50853

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
0,3 kg Cukr krystal
1 kávová lžička Fenykl sladký - hlíza
1 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kg Rajčata
1 špetka Sůl
0,4 l Voda pitná
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 834kJ
14% Sacharidy 49 g
1% Tuky 1 g
3% Sodík 56 mg
3% Bílkoviny 2 g

Sladké indické čatní postup přípravy receptu:

1

Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Kousek zázvoru očistíme a nastrouháme. Rajčata a zázvor necháme vařit v menším hrnci, dokud nezměknou. Následně je odložíme a počkáme, dokud nevychladnou. Celou směs poté propasírujeme přes kovové síto.

2

Směs necháme opět chvíli vařit. V případě potřeby můžeme zalít trochou vody. Okořeníme chilli, masalou, fenyklem, trochou cukru, kmínem a přidáme špetku soli. Necháme vařit, dokud nemá čatní hustou konzistenci. Po vychladnutí na pokojovou teplotu můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept