Omeleta plněná směsí s rybím filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta plněná směsí s rybím filé
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50857 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na omelety | |
---|---|
80 g | Máslo čerstvé |
10 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
100 ml | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
70 g | Pórek |
25 g | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
5 polévková lžíce | Víno červené |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
80 g | Žampiony čerstvé |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Na filé | |
200 g | Filé rybí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 491,5mg |
Draslík | 375,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Zelí hlávkové bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pórek, Solamyl, Filé rybí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta plněná směsí s rybím filé postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme se solí, na másle usmažíme omelety a držíme je na teple. |
2 | Žampiony, pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Zelí očistíme, zbavíme zvadlých listů, spaříme a nakrájíme na kostičky. Rybí filé uvaříme na páře a rozebereme nadrobno. |
3 | Víno smícháme s vodou, sójovou omáčkou, solí a solamylem. |
4 | Směs zeleniny osmažíme, přidáme rybu, chvíli ještě smažíme. Poté zalijeme vinnou směsí a za stálého míchání necháme srazit. |
5 | Omelety podáváme plněné žampionovou směsí. |