Rychlý jablkový kompot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý jablkový kompot
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5086 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 87 kcal
Kilojoule 365kJ
7% Sacharidy 24 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 8 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 147,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Rychlý jablkový kompot postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrájíme a dobře omyjeme. Nakrájíme je na čtvrtky, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou. |
2 | Přidáme cukr, hřebíček a krátce asi 10 minut povaříme. Jablka se nesmí rozvařit ani příliš změknout. |
3 | Kompot uložíme v chladničce. Při podávání jej zakapeme citronovou šťávou. |
Senzační kompot pro letní dny, který znám od dětství. Dá se přidat i kousek celé skořice a malinký úlomek badyánu. Na kompot se dají použít i padaná jablka.