Jednoduchý recept

Kang-šao-zou-š z hovězího roštěnce

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 50864
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Bambusové výhonky
3 stroužek Česnek
4 ks Feferony
0,5 kávová lžička Glutasol
400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 dl Olej slunečnicový
60 ml Omáčka sójová
2 špetka Pepř černý mletý
30 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
60 ml Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 381kJ
2% Sacharidy 7 g
29% Tuky 21 g
13% Sodík 251 mg
41% Bílkoviny 23 g

Kang-šao-zou-š z hovězího roštěnce postup přípravy receptu:

1

Hovězí hřbet očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké kousky. Dáme je do misky, osolíme, opepříme, přidáme glutasol a suroviny promícháme. Vrch misky překryjeme potravinářskou fólii a odložíme na 30 minut do lednice.

2

Ve větší pánvi rozpálíme olej, vložíme připravené maso a zprudka opečeme. Následovně k masu přimícháme nakrájené bambusové výhonky, drobně nakrájené feferonky spolu s česnekem. Vše přelijeme vínem, přilijeme sójovou omáčku. Dusíme přibližně 10 minut. Před dokončením dušení do masové směsi přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek. Podle vlastní chutě jídlo osolíme, opepříme, zamícháme a stáhneme se sporáku.

3

Hotové jídlo podle porci rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou servírujeme.

Poznámka

Takto připravené čínské jídlo podáváme teplé, vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept