Krevetová směs v listovém těstě s bazalkovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetová směs v listovém těstě s bazalkovým pyré
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | subrt.radek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (22%) |
ID receptu: | 50866 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Krevetová směs | |
---|---|
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Krevety tygří - loupané |
100 g | Listové těsto |
20 ml | Ocet vinný |
40 g | Olej olivový extra panenský |
10 g | Oříšky piniové |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
20 g | Rukola |
5 g | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
20 g | Tuk |
Olivový krém | |
1 stroužek | Česnek |
20 g | Kapary |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olivy černé |
20 g | Sardelové řezy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 188,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Ocet vinný, Oříšky piniové, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Tuk, Česnek, Sardelové řezy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Listové těsto, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rukola, Kapary, Olej olivový extra panenský, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetová směs v listovém těstě s bazalkovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru nasypeme bazalku, parmezán, piniové oříšky, česnek, zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme dohladka. Formu vymažeme tukem, vysteleme listovým těstem a postupně ve vrstvách vkládáme do formy plátky rajčat, na ně krevety, potřeme bazalkovým pyré, osolíme, opepříme a znovu položíme vrstvu rajčat, krevet, potřeme zbytkem bazalkové směsi a dáme péct. Pečeme při 180 °C 25 minut. Upečenou směs necháme vychladnout a naporcujeme na čtyři díly. Do mixéru vložíme vypeckované olivy, sardelky, kapary, česnek, zalijeme olejem a rozmixujeme. |
2 | Doprostřed talířků položíme lístky rukoly, pokapeme vinným octem, na ně položíme krevetovou směs s rajčaty, ozdobíme olivovým krémem a podáváme. |