Jednoduchý recept

Krevetová směs v listovém těstě s bazalkovým pyré

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 50866
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Krevetová směs
20 g Bazalka
2 stroužek Česnek
150 g Krevety tygří - loupané
100 g Listové těsto
20 ml Ocet vinný
40 g Olej olivový extra panenský
10 g Oříšky piniové
1 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata
20 g Rukola
5 g Sůl
20 g Sýr Parmezán
20 g Tuk
Olivový krém
1 stroužek Česnek
20 g Kapary
30 ml Olej olivový extra panenský
50 g Olivy černé
20 g Sardelové řezy

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 716kJ
5% Sacharidy 17 g
45% Tuky 34 g
45% Sodík 898 mg
28% Bílkoviny 16 g

Krevetová směs v listovém těstě s bazalkovým pyré postup přípravy receptu:

1

Do mixéru nasypeme bazalku, parmezán, piniové oříšky, česnek, zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme dohladka. Formu vymažeme tukem, vysteleme listovým těstem a postupně ve vrstvách vkládáme do formy plátky rajčat, na ně krevety, potřeme bazalkovým pyré, osolíme, opepříme a znovu položíme vrstvu rajčat, krevet, potřeme zbytkem bazalkové směsi a dáme péct. Pečeme při 180 °C 25 minut. Upečenou směs necháme vychladnout a naporcujeme na čtyři díly. Do mixéru vložíme vypeckované olivy, sardelky, kapary, česnek, zalijeme olejem a rozmixujeme.

2

Doprostřed talířků položíme lístky rukoly, pokapeme vinným octem, na ně položíme krevetovou směs s rajčaty, ozdobíme olivovým krémem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept