Filety z mořské tresky v japonské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z mořské tresky v japonské omáčce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50868 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
Na omáčku | |
---|---|
50 ml | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Ředkvička |
120 ml | Víno bílé |
100 ml | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 80,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Treska aljašská, Ředkvička, Víno bílé, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z mořské tresky v japonské omáčce postup přípravy receptu:
1 | Filety nakrájíme na kousky, osolíme a naskládáme do pekáče vymazaného máslem. V předehřáté troubě prudce zapečeme. |
2 | Upečené kousky ryby servírujeme s omáčkou v miskách, v níž si kousky ryby namáčíme. |
3 | Omáčku připravíme smícháním očištěných a najemno nastrouhaných ředkviček s vínem, vodou, sójovou omáčkou, zázvorem a pepřem. Směs pečlivě promícháme a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny v chladničce uležet. |
Poznámka
Jako přílohu volíme dušenou rýži.