Jednoduchý recept

Krémová polévka chřestová se smetanou a podmáslím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 50869
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Polévka
300 g Chřest zelený
20 g Máslo čerstvé
30 g Mléko - podmáslí
30 ml Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
50 g Šalotka
200 ml Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
500 ml Vývar slepičí
Chřest restovaný
100 g Chřest zelený
20 g Máslo čerstvé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 915kJ
3% Sacharidy 11 g
25% Tuky 18 g
60% Sodík 1 g
9% Bílkoviny 5 g

Krémová polévka chřestová se smetanou a podmáslím postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, orestujeme, přilijeme vývar, přidáme chřest a povaříme 5 minut. Přilijeme smetanu, podmáslí, osolíme, opepříme a rozmixujeme dokrémova.

2

V hrnci povaříme chřest 4 minuty, scedíme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do pánve s horkým máslem a orestujeme. Petrželku posekáme najemno, smícháme s olejem a podle chuti osolíme.

3

Do polévkových talířů vložíme orestovaný chřest, zalijeme krémovou chřestovou směsí a ozdobíme petrželkou s olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept