Krémová polévka chřestová se smetanou a podmáslím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka chřestová se smetanou a podmáslím
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | subrt.radek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (22%) |
ID receptu: | 50869 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
Polévka | |
---|---|
300 g | Chřest zelený |
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mléko - podmáslí |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
50 g | Šalotka |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
500 ml | Vývar slepičí |
Chřest restovaný | |
100 g | Chřest zelený |
20 g | Máslo čerstvé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 26,5mg |
Draslík | 76,0mg |
Vláknina | 595,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Vývar slepičí, Chřest zelený, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka chřestová se smetanou a podmáslím postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, orestujeme, přilijeme vývar, přidáme chřest a povaříme 5 minut. Přilijeme smetanu, podmáslí, osolíme, opepříme a rozmixujeme dokrémova. |
2 | V hrnci povaříme chřest 4 minuty, scedíme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do pánve s horkým máslem a orestujeme. Petrželku posekáme najemno, smícháme s olejem a podle chuti osolíme. |
3 | Do polévkových talířů vložíme orestovaný chřest, zalijeme krémovou chřestovou směsí a ozdobíme petrželkou s olejem. |