Recept

Indické cizrnové lupínky

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50873

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
250 g Cizrna černá
1000 g Mouka pšeničná hladká T 650
8 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Sezam - semena
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 204kJ
15% Sacharidy 54 g
5% Tuky 4 g
1% Sodík 19 mg
16% Bílkoviny 9 g

Indické cizrnové lupínky postup přípravy receptu:

1

Cizrnu orestujeme na pánvi bez oleje, dokud nezrůžoví. Přes noc ji necháme ponořenou ve vodě. Následující den ji utřeme na hladkou pastu.

2

Mouku zabalíme do pevné bavlněné látky a necháme vařit v páře cca 15 minut. Následně ji přecedíme přes síto.

3

Pomoučníme si vál. V misce smícháme cizrnu, mouku, sůl, nakrájené chilli, semínka sezamu a 4 lžíce oleje. Směs zpracujeme na těsto, pokud je třeba, přidáme trochu vody. Těsto vyválíme a pomocí formiček jej rozdělíme na několik částí. Ty poté osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Lupínky vyjmeme z pánve, necháme oschnout na papírovém ubrousku a můžeme podávat. Lze je uskladnit ve vzduchotěsné nádobě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept