Hovězí roštěnec s růžičkovou kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěnec s růžičkovou kapustou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50875 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bambusové výhonky |
3 ks | Feferony |
400 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
300 g | Kapusta růžičková |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Olej slunečnicový |
60 ml | Omáčka sójová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka uzená |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
4 dl | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 179,7mg |
Draslík | 923,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Feferony, Med včelí, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Kapusta růžičková, Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Šunka uzená, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roštěnec s růžičkovou kapustou postup přípravy receptu:
1 | Maso odblaníme, očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, které v misce smícháme spolu s půlkou škrobu. Potom přidáme dva bílky, sůl, pepř, misku přiklopíme poklicí, necháme v lednici cca 120 minut. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka opečeme připravené maso. Z pánve slijeme trochu oleje, přidáme na tenké proužky nakrájené bambusové výhonky, drobně pokrájené feferonky a chvilku podusíme. Přidáme med, přilijeme připravenou zálivku, vložíme maso a opět necháme chvilku dusit. Nakonec ke všem surovinám přimícháme uvařené růžičkové kapustičky, jídlo dochutíme solí, pepřem. Zlehka zamícháme a stáhneme ze sporáku. |
3 | Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a uvaříme ji v hrnci s osolenou vodou do měkka, uvařené scedíme. |
4 | Příprava zálivky: do kastrůlku vlijeme vývar, přidáme sójovou omáčku a zbytek škrobu, na mírném ohni chvilku povaříme na hustší zálivku. |
5 | Hotové jídlo rozporcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme na tenké nudličky nakrájenou šunkou a jídlo podáváme. |
Poznámka
Toto jídlo pochází z čínské kuchyně a podáváme ho teplé. Vhodnou přílohou je dušená rýže.