Jednoduchý recept

Brusinkovo-jablečný rosol z Domažlicka

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Brusinkovo-jablečný rosol z Domažlicka 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50876
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

400 g Brusinky
400 g Cukr krupice
400 g Jablka
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 582kJ
43% Sacharidy 156 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 0 g

Brusinkovo-jablečný rosol z Domažlicka postup přípravy receptu:

1

Omyté brusinky dáme do rendlíku. Omyjeme sladká jablka, rozkrájíme, zbavíme jadřinců, jablka oloupeme a pokrájené na kostky je přidáme k brusinkám. Přidáme 0,5 dl vody a ovoce při mírné teplotě povaříme za častého míchání do měkka. Měkké ovoce propasírujeme a přidáme cukr. Znovu směs s cukrem provaříme a horké přelijeme do čistých a suchých sklenic, dobře uzavřeme a uložíme.

Poznámka

Brusinkovo-jablečný rosol podáváme k pečeným kuřatům, krůtám, bažantům a jinému pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept