Recept

Kuřecí stehna se zeleninou a houbami

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 50877
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Na kuřecí vývar
250 g Fazolové lusky zelené
200 g Karotka
250 g Kedlubna
800 g Kuřecí stehna
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé
Na omáčku
50 g Cukr krupice
100 ml Omáčka sójová
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 201kJ
8% Sacharidy 30 g
33% Tuky 25 g
22% Sodík 448 mg
75% Bílkoviny 42 g

Kuřecí stehna se zeleninou a houbami postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na kousky. Maso vložíme do vroucí vody se solí a pepřem a vaříme. Po čtvrt hodině přidáme očištěnou karotku, očištěné žampiony, fazolky a oloupanou a pokrájenou kedlubnu. Vše vaříme dalších pět minut, poté směs přecedíme, vývar odložíme.

2

Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, zakapeme vínem, přimícháme sójovou omáčku a vývar z kuřecí směsi. Kuře se zeleninou servírujeme přelité vinnou omáčkou.

Poznámka

Jako přílohu volíme dušenou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept