Recept

Nejlepší vepřová pečeně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 50881
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 polévková lžíce Kmín celý
200 g Sádlo syrové
1 polévková lžíce Sůl
500 g Vepřová pečeně
500 g Vepřový bok
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,462 kcal
Kilojoule 6 116kJ
0% Sacharidy 1 g
196% Tuky 147 g
30% Sodík 602 mg
57% Bílkoviny 32 g

Nejlepší vepřová pečeně postup přípravy receptu:

1

Vepřové mladé karé (žebírka) a prorostlý bůček s kůží omyjeme a osušíme. Karé bez kosti nakrájíme na větší kusy. Syrové sádlo nakrájíme na kostičky. Z bůčku odřežeme kůži, pokrájíme ji na několik dílů a tučné části, které nakrájíme na kostičky. Ostatní maso nakrájíme na větší kusy jako karé.

2

V pekáči si vysmažíme kostičky sádla s tučnějšími kousky bůčku a kůží. Na plotně vše vysmažíme dozlatova. Přidáme ostatní pokrájené maso, které jsme osolili a posypali kmínem. Podlijeme vodou a v předehřáté troubě pod poklicí maso dusíme do doby, až se vydusí všechna voda a kůžička je dozlatova upečená. Během pečení maso poléváme šťávou (výpekem), pokud je třeba, můžeme vodu dolít. Pečeme při 220°C přibližně 90-120 minut.

Poznámka

Tuto pečeni si podle chuti můžeme vylepšit přidáním česneku (4 stroužky) pokrájeného na plátky a pokrájené cibule (1-2 ks cibule) pokrájené na kolečka. Zeleninu v tomto případě přidáme až po 30 minutách pečení. K horké vepřové pečeni podáváme houskový knedlík s kysaným zelím. Chutná i studená s chlebem. Aby vepřová pečínka byla vynikající, je potřeba, aby byla z mladého prasete.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept