Jednoduchý recept

Čínský salát z hlávkového zelí

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50882
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Cukr krupice
5 ks Feferony
150 g Kapie sterilovaná
30 ml Ocet rýžový
1 dl Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
130 g Žampiony - sterilované
1,5 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 304kJ
10% Sacharidy 38 g
24% Tuky 18 g
14% Sodík 281 mg
7% Bílkoviny 4 g

Čínský salát z hlávkového zelí postup přípravy receptu:

1

Hlávkové bílé zelí rozkrojíme na půlku a nakrájíme na středně silné nudličky. V hrnci s osolenou vodou zelí uvaříme do měkka, potom scedíme a propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Necháme okapat, vložíme do misky.

2

Žampiony scedíme, spolu s kapií nakrájíme na tenké proužky, které přidáme do misky se zelím. Feferonky zbavíme jádřinců, drobně nasekáme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na tenké pásky a spolu s feferonkami dáme do misky. Vše posypeme cukrem, polijeme octem, přidáme sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec do salátu přilijeme podle potřeby olej, ještě jednou zamícháme. Hotový salát přikryjeme a dáme do ledničky na 3 - 5 hodin odpočinout.

3

Odležený salát rozložíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Tento salát je původem z Číny. Podáváme ho dobře vychlazený. Je vhodný na letní období.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept