Hovězí sladkokyselá polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí sladkokyselá polévka
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50883 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
80 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Hrozinky |
70 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Na maso | |
---|---|
200 g | Hovězí maso přední |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 369,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Zelí hlávkové bílé, Hovězí maso přední, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí sladkokyselá polévka postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme, zbavíme zvadlých a poškozených listů a nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli nakrájíme nahrubo. Očištěné maso nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka. |
2 | V hrnci na oleji zpěníme cibuli, vmícháme zelí, chvíli smažíme. Poté přimícháme sůl, pepř, přilijeme vývar z masa a vaříme do poloměkka. Do polévky vmícháme maso, hrozinky, cukr, citronovou šťávu a polévku dovaříme. |
Poznámka
Jako přílohu volíme bílé pečivo.