Dušené fazole s rýží a masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené fazole s rýží a masem
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50884 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
500 g | Rýže loupaná |
150 g | Sádlo vepřové škvařené |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
Na fazole | |
---|---|
300 g | Fazole černé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 49,5mg |
Draslík | 887,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 11,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín římský, Oregano sušené, Rýže loupaná, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová plec, Fazole černé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené fazole s rýží a masem postup přípravy receptu:
1 | Fazole přebereme a namočíme přes noc do vody. Vepřové maso a cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky. |
2 | Fazole uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočené. Uvařené fazole slijeme, půl litru vývaru dáme stranou. Maso orestujeme na sádle, přimícháme cibuli s česnekem, sůl a dál smažíme. Do usmaženého masa vlijeme odložený vývar z fazolí a povaříme. Po chvíli přimícháme vypranou rýži, fazole, koření a dusíme téměř doměkka. |
3 | V mezičase vyškvaříme slaninu a polovinu přimícháme do směsi a dodusíme. |
4 | Podáváme omaštěné zbylou slaninou. |
Poznámka
1