Recept

Dušené fazole s rýží a masem

  • Kuba
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50884
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
400 g Cibule
0,5 kávová lžička Kmín římský
0,5 kávová lžička Oregano sušené
500 g Rýže loupaná
150 g Sádlo vepřové škvařené
60 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
Na fazole
300 g Fazole černé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 005kJ
22% Sacharidy 80 g
48% Tuky 36 g
11% Sodík 220 mg
43% Bílkoviny 24 g

Dušené fazole s rýží a masem postup přípravy receptu:

1

Fazole přebereme a namočíme přes noc do vody. Vepřové maso a cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky.

2

Fazole uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočené. Uvařené fazole slijeme, půl litru vývaru dáme stranou. Maso orestujeme na sádle, přimícháme cibuli s česnekem, sůl a dál smažíme. Do usmaženého masa vlijeme odložený vývar z fazolí a povaříme. Po chvíli přimícháme vypranou rýži, fazole, koření a dusíme téměř doměkka.

3

V mezičase vyškvaříme slaninu a polovinu přimícháme do směsi a dodusíme.

4

Podáváme omaštěné zbylou slaninou.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept